webdesign
webdesign
webdesign
Kezdőlap Bemutatkozom Kapcsolat Munkáim Újságcikk Kérdések Igényesség Specialitásom Hálózatok

Cudi webdesign akció

Hamburger menü

Fiók regisztrálása

Hosszú Scroll

Kártya elrendezések

Hero képek

Betöltő animációk

Rejtett navimációs menük

Lebegő animációk

Galériák és diavetítések

Mozgó animációk

Görgetés

Háttér animáció


Milyen Web Design Trendek
lesznek 2018-ban?


webdesign
webdesign 6. Web Design Trend 2018-ra


1. A minták elterjedése

Az egyik legnagyobb problém hogy hasonlóak a weboldalak ezért egyedivé kell tenni őket. Ezért a cms rendszerekben egyedivé kell tenni őket.

A hamburger menü: Míg néhányan kritizálták ezt a mintát általános használata, nincs kétségem afelől, hogy ez az elterjedt funkció könnyen felismerhetővé teszi a felhasználók számára.
A fiók regisztrálása: Megtalálja ezt a mintát, amikor megpróbál regisztrálni a helyszínen. Van egy formája amit ki lehet kitölteni, vagy egy gomb, amely majd lehetővé teszi, hogy egy szociális hálózatra, hogy iratkozzon fel. Többlépcsős formában a varázslók is hatásosak, hiszen szükséges mezőket kitöltve, csökkenti a súrlódást és arra ösztönzik a felhasználókat, hogy átfolyon a folyamatokon
Hosszú scroll: Már szinte mindenki megszokta, hogy a hosszú tekerni a mobil eszközökön. A technika különösen jól, hogy rávegyék a felhasználókat a történetmesélésre, és tud utánozni egy több oldalas weboldalt, de tönkreteszik a tekercs a tiszta szakaszokat.
Kártya elrendezések: kártyák mindenhol vannak a neten, mert az információk előterjesztésére falatnyi darabokra tökéletes rálátást biztosít. Minden kártya egy egységes koncepciót jelent. Mivel úgy működnek, mint a "tartalom konténerek", a téglalap alakú könnyebbé teszi újra rendezni a különböző eszközökön.
Hero képek: Mivel látás a legerősebb az emberi értelemben, HD hős képek egyik leggyorsabb módja, hogy megragadja a felhasználó figyelmét. Fejlődésnek köszönhetően a sávszélesség és tömörítés, a felhasználók nem szenvednek lassú betöltési időt sem.

2. Gazdag animációk

Animációk használata egyre inkább fokozza az élményt a webhelyeden ezért az interaktív és szórakoztató. Azonban nem lehet mindenhova tenni. Fontolja meg alaposan, hova teszi őket nehogy a tartalmi elemeket ne lehessen látni.
Animációk két csoportra:

Nagyszabású animációk. Ezeket használják elsődlegesen interakciós eszközökhöz nagyobb hatással lehet elérni a felhasználókat. tartalmazzák hatásokat, mint parallaxis görgetés és felugró értesítések.
Kis méretű animációk. Ezek közé tartozik a felnik, lebegő eszközök és rakodási bárok, és nem igényelnek felhasználói beavatkozást.

Leírjuk 7 legnépszerűbb animációs technikák:

Betöltő Animációk
Ezeket használják, hogy szórakoztassák a felhasználókat és a felhasználókat az egyébként unalmas élmény miatt. Animációkat általában népszerű kevés kialakítású honlapokon, a minimális egyoldalas oldalakon.
Tartsátok őket egyszerűen és ne adjatok hozzá hangot. Biztosítani kell azonban illeszkedjen webhelye személyiségéhez és színpalettához.
Navigáció és menük (nonscrolling)
Rejtett navigációs menük is egyre népszerűbbek, különösen spórolják a helyet a képernyőn.
Lebegő animációk
Hover effektek adnak egy sokkal intuitívabb érzést, ott ahol a felhasználó az egeret tartja. Ez akkor jó ha a felhasználók bizonytalanok. A funkció feladata inkább lebeg felettük automatikusan azonnali vizuális visszajelzést ad.
Galériák és diavetítések
Galériák és diavetítések a hatékony módja, hogy bemutassa a webolalt több képben a felhasználó túlterhelése nélkül. Ezek sok a fotós oldalak, bemutatók, és a portfóliók.
Mozgó animáció
A szemünk természetes módon vonzzák a mozgást, tökéletes eszköz a mozgó rajz a felhasználó figyelmére. Mozgás is segít vizuális hierarchiában. Ez segíthet a menü kialakításában is.
Görgetés
Egyenletes görgetésre támaszkodik animáció, és további ellenőrzést a felhasználónak, aki meg tudja határozni a tempót, ahogy a animációt bontakozik ki.
Háttér animáció / videók
Egy egyszerű animált háttér adhat láthatóságot a honlapon, mértékkel kell használni, lehet hogy zavaró, hogy a felhasználónak. A legfontosabb az hogy szelíd mozgás hozza létre a teljes képet.

3. Apró kölcsönhatások

Apró kölcsönhatások történnek körülöttünk, kikapcsolják a riasztást a mobiltelefonon, likeolják a macska képet a Facebook-on.
Mindegyik gondolkodás nélkül történik. valószínű, hogy minden napod egy mikro-kölcsönhatás. Kikapcsolod a riasztást a mobiltelefon, akkor megjelenik egy felhasználói felület egy-egy pillanatra. És egyre több ilyen van.

Micro-kölcsönhatások segítenek csinálni, több különböző dolgot:

-Kommunikálni állapotot vagy apró visszajelzést adni.
-Lásd a intézkedések eredménye.
-Segítség a felhasználónak manipulálni valamit.
-Micro-kölcsönhatások létfontosságú része bármely alkalmazásnak.

Amint azt a Web Design Trendek 2016-ban, akkor szeretnénk biztosítani, hogy ezek a kölcsönhatások történnek szinte láthatatlanul. Ne ess túlzásba velük. Fontolja meg minden részletet gondosan, és hogy minden interakciót érzi az ember.
Micro-kölcsönhatások fontos része szinte minden digitális tervezési projektnek. tervezzen egy weboldalt vagy mobil alkalmazás nyugodtan, amely nem tartalmaz néhány elemet, amellyel az adott pillanatban felhasználók kölcsönhatásba lépnek.
Minden ilyen interakció típusok emberközpontú designhoz vezetnek a felhasználók számára. Ez renkívül fontos a használhatóság szempontjából. Tovább >>>